Τρεις ανήλικοι οι δράστες διάρρηξης με λεία αξίας 8.000 ευρώ στην Παναγιούδα
7 Φεβρουαρίου 2019
Εγκατάλειψε το θύμα του ασυνείδητος οδηγός στη Μυτιλήνη
7 Φεβρουαρίου 2019

Νέκρωσε το νησί λόγω απεργίας για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα τεράστιο λουκέτο έβαλαν οι Σαμιώτες σε όλες τις επιχειρήσεις από άκρη σε άκρη  στο νησί ενώ κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες του Δήμου Σάμου και της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, σαμιώτες που συμμετείχαν από κάθε  γωνιά του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος αρχικά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και  φυσικά σε βάρος του Σαμιακού λαού.

Το σύνολο των ομιλιών από τους εκπροσώπους των φορέων επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο hot-spot της Σάμου αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η μεταναστευτική κρίση στο νησί. Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής και στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Κολλάρος, ο πρ. του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μιχάλης Μητσός, ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου Τριαντάφυλλος Καββάδας, ο πρ. Του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου Σταμάτης Φιλιππής, η πρ. του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρινιώτη, ο πρ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νίκος Στεφανής, ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σάμου πατήρ Αρχοντούλης.

  Κυρίαρχα συνθήματα  ήταν να κλείσει το HOT-SPOT, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ,και τέλος να σταματήσει η υποβάθμιση στην υγεία.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση και αφού εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα των φορέων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε πορεία από τους συγκεντρωμένους προς το Νοσοκομείο και επίδοση του ψηφίσματος που αφορά   στις ελλείψεις του νοσηλευτικού Ιδρύματος στο διοικητή του Λάζαρο Θεόφιλο.

 

Μοιράσου το άρθρο: