Κατήγγειλε τους υπαίτιους του προσφυγικού προβλήματος η ΛΑΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο
17 Ιανουαρίου 2020
ΚΚΕ για Κ.Μουτζούρη: “Επιχειρεί να ελέγξει και να παγιδεύσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες”
19 Ιανουαρίου 2020

Νότης Μηταράκης: “Θα κινηθούμε ταχύτατα , δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε»

Μοιράσου το άρθρο:

“ Είναι ένα δύσκολο έργο . Χρειαζόμαστε την ενότητα , την συνεργασία όλων και στόχος αυτού του ταξιδιού είναι συνομιλώντας με τους αιρετούς και τους πολίτες να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Θα κινηθούμε ταχύτατα , δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε» δήλωσε από την Σάμο αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη , τον Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κωνσταντίνο Κωστάκη και τον βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη έφτασε στο νησί την Κυριακή το πρωί με ελικόπτερο του στρατού προκειμένου να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Ο υπουργός επισκέφτηκε αρχικά το υφιστάμενο ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου όπου συνομίλησε για λίγα λεπτά με τη διοικήτρια προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής και τα προβλήματα της.

Στην συνέχεια συνομίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο στην Περιφερειακή Ενότητα και στο Δημαρχείο αντίστοιχα ακούγοντας τα αιτήματα τους για άμεση αποσυμφόρηση αλλά και μέτρα ανακούφισης των τοπικών κοινωνιών.
Ο κ Μηταράκης από την πλευρά του παρουσίασε επιγραμματικά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ενώ ζήτησε και από τους δύο εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού να εξευρεθεί χώρος 500 ως 1000 τμ. προκειμένου να στεγαστούν αυτόνομα οι υπηρεσίες ασύλου ώστε να εγκατασταθεί το νέο προσωπικό και τα μηχανήματα που θα διευκολύνουν την εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού όπου τον περίμεναν κάτοικοι των Μυτιληνιών για να διαμαρτυρηθούν. Ο υπουργός συνομίλησε μαζί τους δεχόμενος κριτική για το έργο της κυβέρνησης ενώ του ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις για την χωρητικότητα της νέας δομής. Ο κ Μηταράκης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί την Σάμο .
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Λέσβο δήλωσε στα ΜΜΕ:
«Ήρθα σήμερα στην Σάμο θα πάω αργότερα στη Λέσβο , για να συνομιλήσω με τους κατοίκους, με τον Αντ/ρχη, τον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Κύρια προτεραιότητα μας είναι η μείωση των ροών. Για την μείωση των ροών πρέπει αφενός να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης προστασίας των συνόρων και αφετέρου να λειτουργήσουν οι επιστροφές προς την Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Απαραίτητο για αυτό είναι τα νέα κέντρα τα οποία θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών . Σήμερα λειτουργούμε με ανοιχτές δομές μέσα στις πόλεις , σχεδιάζουμε ελεγχόμενες δομές εκτός αστικού ιστού και αυτό θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας. Είναι ένα δύσκολο έργο . Χρειαζόμαστε την ενότητα , την συνεργασία όλων και στόχος αυτού του ταξιδιού είναι συνομιλώντας να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Θα κινηθούμε ταχύτατα , δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε».

Μοιράσου το άρθρο: