Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις από τους έξι γιατρούς που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών
17 Ιουλίου 2019
10 άτομα συνελλήφθησαν για το κύκλωμα με τις πλαστές γνωματεύσεις στη Σάμο – Ανακοίνωση των Εσωτερικών Υποθέσεων
18 Ιουλίου 2019

Παραμένει το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Παιδιατρική Κλινική της Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου μετά την άδεια που πήρε η μοναδική παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου που καλύπτει εδώ και μήνες μόνη της, τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής αποσπασμένη από το ΚΕΦΙΑΠ.

Συγκεκριμένα ενώ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  διέταξε την μετακίνηση του ιατρού Γεώργιου Υφαντή, Διευθυντή Παιδιατρικής, Υπεύθυνο για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, για κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών του Παιδιατρικού Τμήματός του, ο κ. Υφαντής δεν προσήλθε (για άλλη μια φορά) καθώς έκανε χρήση της άδειας ανατροφής που δικαιούται.

Να σημειώσουμε ότι η άδεια ανατροφής προηγήθηκε της απόφασης της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κας Όλγας Ιορδανίδου. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ζητηθεί από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου να μετακινηθεί παιδίατρος για να επιλυθεί προσωρινά το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα μικρά παιδιά και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.

Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4-5 χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.

Η Ομοσπονδία ζητούσε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως τονίζει «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

Επίσης τεράστιο θέμα έχει προκληθεί και στην Μαιευτική Κλινική καθώς απαιτείται παρουσία παιδιάτρου στις καισαρικές τομές αλλά και για την εξέταση των νεογνών.

Μοιράσου το άρθρο: