Απέσυρε την υποψηφιότητα του
20 Μαρτίου 2019
Πρότειναν την άρση της αποχής και στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία
21 Μαρτίου 2019

“Η αναγκαιότητα των εμβολιασμών”

dav

Μοιράσου το άρθρο:

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα «η αναγκαιότητα των εμβολιασμών». διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για την 8η του Μάρτη.

Την εκδήλωση  άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Αξιώτου η οποία  αφού παρουσίασε και ευχαρίστησε τον παιδίατρο Ευάγγελο. Γραμματικό για την αποδοχή της πρόσκλησης, παρουσίασε τις θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για τον εμβολιασμό τονίζοντας ότι  εμβολιασμός είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό ζήτημα και όχι ατομικό και γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κράτους πλήρως και ουσιαστικά, όχι όπως σήμερα που κυριαρχεί η ατομική ευθύνη.

 

Με ιατρικά επιστημονικά στοιχεία και επιχειρήματα καθώς  και με τη βοήθεια των διαφανειών  ο παιδίατρος κ.Γραμματικός ενημέρωσε τους γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τι είναι τα εμβόλια, την ιστορία τους, πως λειτουργούν, τις παρενέργειες, πως τα εμβόλια συνέβαλαν ουσιαστικά στην αποτροπή μεγάλων επιδημιών που πριν τη χρήση τους είχαν θερίσει ανθρώπινες ζωές και είχαν αφήσει χιλιάδες αναπήρους. Πως ξεκίνησαν οι απόψεις του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού κινήματος», η επικινδυνότητα των οποίων αποδεικνύεται και από το γεγονός της αύξησης της Ιλαράς ακριβώς επειδή δεν υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη σε ομάδες του πληθυσμού η πλειονότητα της οποίας πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών), που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Μοιράσου το άρθρο: