Προξένησαν επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και συνελήφθησαν
19 Μαΐου 2018
Τους συνεχάρησαν για την επιτυχία τους
19 Μαΐου 2018

Έκθεση “Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων” του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Φωτογραφίες , αφίσες , βίντεο και διακρατικά ψηφιακά εκθέματα τα οποία απεικονίζουν και εξηγούν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού  των  Αντικυθήρων που αποτελεί τον αρχαιότερο υπολογιστή, θα παρουσιασθούν στην έκθεση από  21-31 Μαΐου 2018 στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Χατζηγιάννειο Κτίριο .  Ο μηχανισμός των  Κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. για να υπολογίζει και να απεικονίζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Το υλικό της έκθεσης παραχώρησε ο κ. Ξενοφών Μουσάς, ομότιμος καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο σημαντικότερος μελετητής του μηχανισμού διεθνώς. Η έκθεση έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου.  Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων όπου θα γίνεται παρουσίαση του μηχανισμού και των εκθεμάτων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης:
Δευτέρα, Τρίτη: 7:30 – 16:00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 7:30 – 20:00

Μοιράσου το άρθρο: