Καταδίκη κατηγορουμένου για επίθεση κατά δημοσιογράφου στη Χίο
31 Μαΐου 2018
Κάλεσμα εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην πορεία Ειρήνης στη Λήμνο
1 Ιουνίου 2018

Αναζητούνται μέτρα προστασίας και όχι συγκάλυψης

Μοιράσου το άρθρο:

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο της Σάμου όταν νόσησε επαγγελματίας υγείας με υποψία φυματίωσης. Το περιστατικό ύστερα από μια μεγάλη καθυστέρησε για την επιβεβαίωση της νόσου διακομίσθηκε στην Αθήνα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν σχετίζεται με το επιβεβαιωμένο κρούσμα νεαρού μετανάστη που έμενε από τον Δεκέμβριο στο ΚΥΤ και σχεδόν καθημερινά έκανε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Σάμου.

Ο ιατρικός σύλλογος ζήτησε ενημέρωση αλλά από ότι φάνηκε δεν βγήκαν σοφότεροι αφού τα ήξεις αφήξεις ήταν περισσότερα και από της πυθίας. Ενημέρωση ζήτησε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στην οποία του γνωστοποίηση καν  τα περιστατικά. Ήδη άρχισε εδώ και κάποιες μέρες προληπτικές εξετάσεις στο προσωπικό πρώτης γραμμής. Βέβαια για όσους γνωρίζουν αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η δημιουργία ιατρείου στο ΚΥΤ όπου θα γίνεται έλεγχος για μεταδιδόμενα νοσήματα  Αλλά και γιαυτό φωνή βοώντος …

Βέβαια και να ήταν μόνο αυτό !  Σε συνδυασμό με το πλέον επικίνδυνο για την υγεία ασθενών και γιατρών  πεπαλαιωμένο κτήριο καταλαβαίνει κάνεις ότι κάποια πράγματα λειτουργούν μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Βέβαια βγήκε και η ανακοίνωση με μεγάλη καθυστέρηση αλλά η ανακοίνωση πρέπει να συνοδεύεται και με μέτρα προστασίας του πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας και όχι με προσπάθεια συγκάλυψης .

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρει :

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αφουγκραζόμενο την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και την ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας, ώστε να μην διαδίδονται ανυπόστατες φήμες και δημιουργείται κλίμα πανικού, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία προβλέπονται για την προφύλαξη και την προστασία των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού του από μεταδοτικά νοσήματα.
Είναι γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε μικρό αριθμό ασθενών με πιθανή φυματίωση. Επί του παρόντος, έχει πλήρως τεκμηριωθεί εργαστηριακά σε έναν ασθενή, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου των Αθηνών. Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους και δεν έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς και τους συνοδούς, το δε προσωπικό του Νοσοκομείου μας λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
Τα Νοσοκομεία από τη φύση τους, πάντα νοσηλεύουν ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία και τα μέσα για να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα διασποράς των νοσημάτων αυτών.

Μοιράσου το άρθρο: