Από την Πέμπτη οι αιτήσεις για τις 1.135 θέσεις σε δομές υγείας – 49 θέσεις στο Βόρειο Αιγαίο
1 Αυγούστου 2017
Τιμούν τον εκπαιδευτή καταδύσεων
1 Αυγούστου 2017

Ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για τους άνω των 80 ετών οδηγούς.

Μοιράσου το άρθρο:

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει σχετικά με την ανανέωση των  διπλωμάτων οδήγησης για τους οδηγούς άνω των 80 ετών έδωσε μια νομοθετική ρύθμιση μετά από σχετικό αίτημα της Περιφλέρειακής Αρχής Β. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας έγινε τροποποίηση του νόμου στη Βουλή και με το άρθρο 48 δίνεται η δυνατότητα της εξέτασής τους και στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από ιατρούς ειδικότητας που δεν είναι συμβεβλημένοι ως ιδιώτες για αυτό το σκοπό.

Αναλυτικά στο άρθρο 48 αναφέρεται:

«Εφόσον σε κάποια Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ή συμβεβλημένοι με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων ή δεν πραγματοποιείται ολοήμερη λειτουργία (απογευματινά ραντεβού) των υφιστάμενων κρατικών Δομών Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά από τα τοπικά κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Ειδικώς για τις περιοχές όπου δεν υπηρετούν ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων στις υφιστάμενες κρατικές Δομές Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται και από ιδιώτες ιατρούς των σχετικών ειδικοτήτων, εφόσον η έλλειψη των ειδικοτήτων των ιατρών στις κρατικές Δομές προκύπτει από απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: