Ανοίγει κύκλο πολιτικών εκδηλώσεων σε μια σειρά πόλεις το ΚΚΕ(μ-λ)
8 Φεβρουαρίου 2017
Προκηρύχθηκαν οι δράσεις για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία
8 Φεβρουαρίου 2017

Αντιδρούν για την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων

Μοιράσου το άρθρο:

Άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» του δήμου Σάμου μόλις ανακοινώθηκε η παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου . Ζήτησε  να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί σχετική και άμεση απόφαση παράτασης του προγράμματος η οποία θα  προωθηθεί  στην Ελληνική βουλή, το υπουργείο εξωτερικών και το ευρωκοινοβούλιο . Συγκεκριμένα το αίτημα αναφέρει

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αντί να στηρίζει τις κοινωνίες των νησιών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο και λόγω του μεταναστευτικού, δίνει ένα χτύπημα κάτω από την μέση στον τουρισμό που δεχόμαστε από τη γείτονα χώρα ο οποίος αποτελεί ένα σοβαρό αντίβαρο στις διάφορες μορφές τουρισμού μιας και υπάρχει αποκλειστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ενώ υπάρχουν ενδείξεις και παραδείγματα για αύξηση επισκεψιμότητας αυτών των τουριστών όλο το χρόνο.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να βρει άμεσα λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του τουρισμού.

Οι νησιωτικοί δήμοι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για άλλη μια φορά για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Συντασσόμαστε με τις ήδη εκφρασμένες φωνές διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμων των νησιών μας.

 

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας ζητά να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου προς λήψη σχετικής και άμεσης απόφασης παράτασης του προγράμματος, απευθυνόμενοι στην Ελληνική βουλή, το υπουργείο εξωτερικών και το ευρωκοινοβούλιο  για το δίκαιο:

«Αίτημα παράτασης  του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Μοιράσου το άρθρο: