Στοχεύουν στην κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού
13 Φεβρουαρίου 2018
Υπογραφές για το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ
13 Φεβρουαρίου 2018

Αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Μοιράσου το άρθρο:

Να μην στείλουν τα παιδιά τους  στο σχολείο αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών της  Ά και ‘Β τάξης του δημοτικού σχολείου Κοντακεΐκων,  διαμαρτυρόμενοι για την μη αντικατάσταση της δασκάλας της Α΄τάξης  που  πήρε άδεια κύησης  μετά τα Χριστούγεννα.

Το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε  συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  όπου αποφασίστηκε  η αποχή από τα μαθήματα των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων  καθώς από τις 8 Ιανουαρίου κάνουν συνδιδασκαλία. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών, που ζητούν την άμεση πλήρωση της θέσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Εξάλλου με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και  Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την διαμαρτυρία του και καταγγέλλει το γεγονός ότι στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 9/2/2018, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε μετά από άδεια,  στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων. «Το συγκεκριμένο σχολείο , (όπως και τα Δημοτικά Σχολεία Παγώνδα ,  Κοκκαρίου  και η αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ  Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων,) υπέστη  από την αρχή της χρονιάς λειτουργικό υποβιβασμό, θύμα της πιστής εφαρμογής  των  οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας , καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των  μαθητών  της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όλους τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στην μη κάλυψη του κενού. (Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου)

Ζητούν:

  • Να δοθεί μια λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με ΑΜΕΣΗ πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δέχονται προφορικές εντολές μετακίνησης από την Διεύθυνση , γιατί μένουν ακάλυπτοι και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.

 

Μοιράσου το άρθρο: