Στην Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
25 Σεπτεμβρίου 2018
Καλούν τους δικαιούχους του κοινωνικού Παντοπωλείου να καταθέσουν δικαιολογητικά
25 Σεπτεμβρίου 2018

“Ασφαλώς Ποδηλατώ”

Μοιράσου το άρθρο:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ» που διοργάνωσε η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων ΙΟ.ΑΣ – «Πάνος Μυλωνάς» και  το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε  στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, επισκέφτηκαν κατά τις πρωινές ώρες  συνολικά 156 μαθητές, από έξι σχολικές μονάδες του νησιού.

Συγκεκριμένα από το 1ο, 2οκαι 3οΔημοτικό Σχολείο Σάμου, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς χρήσης ποδηλάτου του Ι.Ο.ΑΣ. ήταν δομημένο με βιωματικό τρόπο, έτσι ώστε τα παιδιά να αφομοιώνουν τις πληροφορίες και να μην περιορίζονται απλά στην παρακολούθηση μιας παρουσίασης.

Βασικός στόχος της δράσης, ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη σημασία της σωστής χρήσης του ποδηλάτου αλλά και του κατάλληλου εξοπλισμού. Οι μαθητές έμαθαν πως μπορούν να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια,  ακολουθώντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας όταν ποδηλατούν, αλλά και τους κινδύνους του ποδηλάτου.

Μοιράσου το άρθρο: