Σχολικά είδη για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνουν οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
11 Σεπτεμβρίου 2018
Αποφάσισαν την επιχωμάτωση του ΧΥΤΑ
11 Σεπτεμβρίου 2018

Βρέθηκε κοντά στους μαθητές για τον αγιασμό

Μοιράσου το άρθρο:

Στην τελετή αγιασμού  στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου παρευρέθηκε  το πρωί της Τρίτης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή.

Συγκεκριμένα παρέστη στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Πρώτο και Δεύτερο Γυμνάσιο και στο Νέο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα χρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο έργο κτηριακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος σχολικού έτους.

Επίσης, η Περιφερειάρχης παρέστη στην τελετή αγιασμού στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο και το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτείται έργο ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 355.680 ευρώ. Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 6 μήνες και φορέα τον Δήμου Σάμου. Οι εργασίες που χρηματοδοτούνται αφορούν τη μόνωση της στέγης, τη θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, την αλλαγή κουφωμάτων και λέβητα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου led.

Η κα. Χριστιάνα Καλόγηρου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Μοιράσου το άρθρο: