73η Επέτειος της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών-Η Μυτιλήνη την ιστορική εκείνη μέρα
9 Μαΐου 2018
Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
9 Μαΐου 2018

Δημήτρης Σεβαστάκης: “Διαρκής ο αγώνας ενάντια στο φασισμό”

Μοιράσου το άρθρο:

«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό  πρέπει να είναι διαρκής, καθώς η Ιστορία μας διδάσκει ότι ο φασισμός εκφράζεται, δολοφονικά και γενοκτονικά, όπως συνέβη από το ναζισμό και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε μεταξύ άλλων  ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης στο μήνυμά του για την Ημέρα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι αγώνες των Ελλήνων, το έπος της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, σηματοδοτούν και υπομνηματίζουν την ηθική, πνευματική και ψυχική αντίσταση και μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό.  Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό  πρέπει να είναι διαρκής, καθώς η Ιστορία μας διδάσκει ότι ο φασισμός εκφράζεται, δολοφονικά και γενοκτονικά, όπως συνέβη από το ναζισμό και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο φασισμός είναι παρών, είναι το μέσον και η κάλυψη των προσώπων και των πολιτικών σχηματισμών, που κρύβονται πίσω από κηρύγματα μίσους, πίσω από πράξεις βίας για το συνάνθρωπο και συμπολίτη. Ο φασισμός είναι η διαρκής απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Ο φασισμός είναι δομικά αντιπατριωτικός και αντεθνικός. Δεν πρέπει να χωρά στην ελληνική κοινωνία, η οποία έχει δοκιμαστεί αλλά έχει σταθεί όρθια και είναι έτοιμη πια να κερδίσει το μέλλον.

Δεν ξεχνούμε τους αγώνες των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό. Δεν επαναπαυόμαστε. Οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε έμπρακτα τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας. Η χώρα μας,  για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται  σε ένα  μεγάλο πόλο σταθερότητας, καθώς στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ο πόλεμος, οι εμφύλιες συγκρούσεις, ο επεκτατικός τυχοδιωκτισμός και ο ολοκληρωτισμός δοκιμάζουν τους λαούς» καταλήγει το μήνυμα του βουλευτή Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: