Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία»
30 Μαΐου 2017
Διανομή φρούτων σε ευπαθείς ομάδες από τον δήμο Σάμου
30 Μαΐου 2017

Δράση Ενότητα Προοπτική :«Διαμαρτυρία για την διακοπή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Μαραθοκάμπου»

Μοιράσου το άρθρο:

 

Με ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και τον βουλευτή  Σάμου η δημοτική παράταξη Δράση Ενότητα Προοπτική ζητά να μάθει τον λόγο που διεκόπη η λειτουργία  των ΕΛΤΑ Μαραθοκάμπου και για το εάν υπάρχει ενημέρωση για την επικείμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Πύργου . Η διαμαρτυρία συγκεκριμένα αναφέρει : “Περιήλθε σε γνώση μας μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλης του Μαραθοκάμπου η απόφασή των ΕΛΤΑ να σταματήσει η λειτουργία του εκεί καταστήματος.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι λανθασμένη, καθώς εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων της  περιοχής και τα πολλά ορεινά κι απομακρυσμένα χωριά του. Υπερήλικες κάτοικοι με αδυναμία μετακίνησης που λόγω οικονομικών δυσχερειών μετακινούνται ακόμη δυσκολότερα.

Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ επιφέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα και μαρασμό της ορεινής Σάμου και της στερεί ένα ακόμη κοινωνικό αγαθό παραβιάζοντας έτσι τους στοιχειώδες κανόνες ισονομίας.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ότι για ένα τόσο σοβαρό  γεγονός δεν έχει  ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Βρισκόμαστε   προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν υπάρχουν προβλήματα αυτά θα έπρεπε να κοινοποιηθούν στον Βουλευτή και στον Δήμαρχο Σάμου προκειμένου αυτά να επιλυθούν. Αν το πρόβλημα είναι ένα μικρό ενοίκιο που πληρώνουν τα ΕΛΤΑ ως μίσθωμα  ζητούμε από την δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου να παραχωρήσει κτίριο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργιάς των ΕΛΤΑ.

Επιπλέον η πληθυσμιακή πυκνότητα της περιοχής, το γεωγραφικό ανάγλυφο και η δυσχέρεια μετακίνησης σε ένα τόσο ιδιαίτερο και ορεινό οδικό δίκτυο επιβάλλει τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος και υπερβαίνει τους όποιους οικονομικούς λόγους τυχόν επικαλούνται προκειμένου να το καταργήσουν.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την διακοπή της λειτουργίας  του συγκεκριμένου καταστήματος των ΕΛΤΑ και ζητούμε πάραυτα την ανάκληση της απόφασης αυτής. 

Ερωτούμε τον Δήμαρχο και Βουλευτή Σάμου αν έχουν ενημερωθεί έως τώρα για το πρόβλημα αυτό και τι ενέργειες έχουν κάνει σχετικά;

Τους ερωτούμε επίσης αν έχουν σχετική ενημέρωση για επικείμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Πύργου.

Μοιράσου το άρθρο: