Διαπίστωσαν για μία ακόμη φορά εργασιακές στρεβλώσεις σε βάρος των εργαζομένων
13 Αυγούστου 2018
Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδος-3 ομάδες από το Βόρειο Αιγαίο
14 Αυγούστου 2018

Εβδομαδιαία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για το μεταναστευτικό προσφυγικό στην Σάμο

Μοιράσου το άρθρο:

Αυτή την εβδομάδα, 68 άνθρωποι έφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση συγκριτικά με τις 57 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και μία μείωση συγκριτικά με τις 274 αφίξεις του προηγούμενου έτους της ίδιας περιόδου.
Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτή την εβδομάδα είναι 10, ενώ 8 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη Σάμο, βρίσκονται περίπου 3,000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από τη Συρία (33%), το Ιράκ (22%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (9%).
Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23% του πληθυσμού και τα παιδιά το 27% εκ των οποίων περίπου 7 από τα 10 είναι κάτω των 12 ετών.
Περίπου το 15% όλων των παιδιών είναι ασυνόδευτα, η πλειοψηφία των οποίων  είναι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το 45% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.
Αυτή την εβδομάδα, 321 άνθρωποι έφτασαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων έφτασαν στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 56,
συμπεριλαμβανομένης και της Σάμου.
Αυτή την εβδομάδα, 80 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα,  έπειτα από την άδεια των αρχών. Από αυτούς, 56 (70%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: