Ζητούν την επαναλειτουργία του γραφείου ΕΛΤΑ στον Μαραθόκαμπο
8 Οκτωβρίου 2018
Σε ισχύ ο περιορισμός του εργαλείου της βιντζότρατας. Ημίμετρο τονίζει το “Αρχιπέλαγος”
9 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΣ και φορείς της Σάμου : “Κλείστε το κολαστήριο”

Μοιράσου το άρθρο:

Να κλείσει άμεσα το «κολαστήριο»στο οποίο κυβέρνηση, Ε.Ε και ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβίσει 4000 ανθρώπους σαν να είναι απόβλητα , αναφέρει στο κάλεσμα του το Εργατικό Κέντρο προς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους.

Το εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά να κλείσουν όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά ώστε να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες και να δημιουργηθούν ανοικτές δομές φιλοξενίας όπου θα διαμένουν για 2 ημέρες ώσπου να φύγουν για την ενδοχώρα και από εκεί για όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν.

Τα νησιά δεν έχουν μεγάλες δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες μεταναστών δηλώνει η γραμματεία του Εργατικού Κέντρου και καλεί όλο τον κόσμο στις 17 Οκτάωρη στις 7 η ώρα το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Οι πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ενώσεις τους, σε όλους τους λαούς, είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα.

Δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό τους. Τους επιβλήθηκε.

Αγωνιζόμαστε για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και την Ελλάδα. Για να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να έχουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού μας, να αγωνιστεί μαζί μας, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του, για:

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται άμεσα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ηπειρωτική χώρα, που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπου να γίνονται όλες οι τυπικές διαδικασίες σε σύντομο διάστημα και να φεύγουν για τις χώρες του προορισμού τους.
  • Στη Σάμο και στα νησιά να υπάρχουν ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μόνο για την καταγραφή όσων έρχονται και την ασφαλή μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ να απορροφηθούν σε υπηρεσίες του δήμου που έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.
  • Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ και συνολικότερα στη πόλη» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση..

 

Μοιράσου το άρθρο: