Χωρίς γιατρό και πάλι η Θύμαινα
4 Οκτωβρίου 2018
Το BODRUM CUP και στη Σάμο
4 Οκτωβρίου 2018

Ζητούν να παραμείνει η σύνδεση με ταχύπλοο για τα Δωδεκάνησα

Μοιράσου το άρθρο:

Να προκηρυχθεί άμεσα η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά του Νομού Σάμου  με τα Δωδεκάνησα ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής.

Αφορμή για την επιστολή  ήταν η εξαίρεση της συγκεκριμένης γραμμής  από την προκήρυξη του υπουργείου του μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19.

 Πρόκειται αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κυριαζής  για μια γραμμή που συμβάλλει  τα μέγιστα, στον τουρισμό άλλα και στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, μια γραμμή που συνδέει το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο.

 «Είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και επιχειρούμε στα νησιά μας, γνωρίζετε επίσης τα επιπλέον προβλήματα που χωρίς να το επιλέξουμε έχουμε φορτωθεί. Περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη στήριξή σας –όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας- με επιπλέον γραμμές και συχνότητες και όχι φυσικά με την περικοπή ζωτικών συνδέσεων.

 Σας καλούμε λοιπόν για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής που αποτελεί οξυγόνο για τα νησιά μας.  Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει τη κατάργηση της.

Η κατάργηση της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας» καταλήγει η επιστολή του προέδρου του Επμελητηρίου Σάμου.      

Μοιράσου το άρθρο: