Στην διάθεση των πολιτών η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συλλογή υπογραφών
18 Σεπτεμβρίου 2018
Γ.Σπιλάνης-Γ.Αργυρούδη και Μ. Νικολάρα ζητούν σύγκλιση ΠΣ για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση
19 Σεπτεμβρίου 2018

Καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί  στο ΚΥΤ Σάμου αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο νησί καταγγέλλουν με ανακοίνωση  τους  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δράσης- Ενότητας Προοπτικής.

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων τον  υπερπληθυσμό, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης  των μεταναστών στο ΚΥΤ αλλά και όσα προκύπτουν από την συμβίωση των μεταναστών με τους ντόπιους   που έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές και τα όρια της τοπικής κοινωνίας.

 Η ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ζητά:

Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ώστε αυτό να λειτουργεί μόνο για την προσωρινή φιλοξενία, με χρόνο διαμονής το πολύ 10 ημερών, για 700 άτομα, όση και η χωρητικότητα του. Παραμένουμε δηλαδή στην πάγια θέση μας για καμία νέα δομή στο νησί.

Το ΚΥΤ  να είναι ελεγχόμενου τύπου και να έχει σαφή και εφαρμόσιμο οργανισμό λειτουργίας.

Να διαθέτει τις απαραίτητες βασικές υποδομές, το απαραίτητο προσωπικό, τον εξοπλισμό και εφόδια καθώς και πολυδύναμο ιατρείο 24-ωρης λειτουργίας με βασικές ειδικότητες ιατρών, κατάλληλο και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εργαστήρια (ακτινολογικό, αιματολογικό, υπερήχους κλπ) ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Το Γ. Νοσοκομείο Σάμου πρέπει να αποσυμφορηθεί. Ακόμη ζητά την Φύλαξη των συνόρων .  “Καμία αποσυμφόρηση δεν θα έχει νόημα αν δεν φυλάσσονται επαρκώς τα σύνορα μας”. Τέλος ζητά την Άμεση προώθηση προς την ενδοχώρα αυτών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.

Μοιράσου το άρθρο: