Ο Σαμιώτης Νίκος Βακάλης αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ
21 Αυγούστου 2017
Το Πλωμάρι πάει Σίγρι και Νησιώπη
21 Αυγούστου 2017

Μεταφορά προσφύγων για καταγραφή από Σάμο σε Χίο- και 225 νέοι πρόσφυγες στο νησί

Μοιράσου το άρθρο:

Μεταφορά 51 προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο, όπου είχαν φτάσει αρχικά, στη Χίο πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο, 19 με σκάφος του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ.
Αιτία φαίνεται να είναι ο μεγάλο αριθμός προσφύγων- μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο της Σάμου καθώς και ο αυξημένος αριθμός αυτών που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στο νησί του Πυθαγόρα· οπότε και μεταφέρθηκαν στη Χίο για καταγραφή και ταυτοποίηση στο κέντρο της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στο κέντρο της Σάμου, ξεπερνά τις 2.000, την ώρα που στη ΒΙΑΛ της Χίου είναι περίπου οι μισοί.

Αφίξεις στη Χίο
Πάντως η εβδομάδα ξεκίνησε με σημαντικό αριθμό προσφύγων- μεταναστών,225 άτομα, να φτάνει και στη Χίο.
Ξημερώματα Δευτέρας, σημειώθηκαν 3 περιστατικά στη Νότια Χίο όπου συνολικά έφτασαν στο νησί 175 πρόσφυγες και μετανάστες· οι οποίοι και αναμένεται να μεταφερθούν στη ΒΙΑΛ για ταυτοποίηση και καταγραφή.
Και τα τρία περιστατικά τα εντόπισε το ρουμάνικο σκάφος της FRONTEX, στα δύο πρώτα Βοκαριά (68 άτομα) και Γρίδια (54), δεν σταμάτησαν και βγήκαν στην ξηρά, ενώ στο τρίτο περιστατικό το σκάφος περισυνέλεξε 53 άτομα ανοικτά του Καταρράκτη.
Επίσης ακόμα 50 άτομα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό προσφύγων στα 225 άτομα.

Επίσης συνεχίζονται και οι προσαγωγές προσφύγων- μεταναστών ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που έχουν και σε δεύτερο βαθμό απορριπτική απόφαση για το άσυλο.
Έτσι το πρωί της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου (όπου ο αριθμός των προσφύγων έχει πέσει κάτω από 300 άτομα). Από τα 15 άτομα που προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, δύο Αλγερινοί και 1 Αιγύπτιος κρατήθηκαν έτσι ώστε να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: