Επιταχύνονται οι εργασίες επιχωμάτωσης του ΧΥΤΑ Σάμου
13 Σεπτεμβρίου 2018
Προσπάθησαν με πλαστά έγγραφα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη
13 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης της Πλατείας Πυθαγόρα

Μοιράσου το άρθρο:

Η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση – Αποκατάσταση Πλατείας Πυθαγόρα» ,  υπογράφτηκε από τον ανάδοχο εργολάβο και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο προϋπολογισμού 93.707,97€. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο  Αιγαίο 2014-2020», μετά την εκπόνηση σχετικής μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου.

Η προβλεπόμενη  αναβάθμιση της πλατείας Πυθαγόρα αφορά την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει ψηλά φωτιστικά σώματα για να μπορεί ο φωτισμός να διαχέεται σε όλη την πλατεία προσδίδοντάς της φωτεινότερο όψη. Τον υπάρχοντα φωτισμό θα ενισχύσει επίσης η τοποθέτηση σειράς φωτιστικών στο παράπλευρο δρόμο της πλατείας που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ταυτόχρονα, στην κατασκευή του έργου προβλέπεται η διενέργεια  οικοδομικών εργασιών με σκοπό την αποκατάσταση των μαρμάρινων πλακών, όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Προβλέπεται ακόμη η φύτευση  δέντρων, με σκοπό την δημιουργία μιας πιο «πράσινης» πλατείας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά.

«Η υλοποίηση του έργου αυτού από τον Δήμο Σάμου, έχει ως σκοπό να αναμορφώσει μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες της πόλης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος..

Μοιράσου το άρθρο: