Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών
24 Σεπτεμβρίου 2018
Ξεκινούν άμεσα τα έργα συντήρησης του επαρχιακού δικτύου
24 Σεπτεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η  4η συμμετοχή της Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μοιράσου το άρθρο:

Για 4η χρονιά ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  όπου ομάδες, σύλλογοι και δεκάδες εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε η Σάμος όπως και χιλιάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας, σωματικής άσκησης και προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού. Το φετινό θέμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» αποτυπώνει την ανάγκη να υιοθετηθούν  τρόποι μετακίνησης όπως το ποδήλατο, η δημοτική συγκοινωνία και το περπάτημα.

Στα πλαίσια των δράσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για σειρά ζητημάτων όπως το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», ένα βιωματικό πρόγραμμα, στο οποίο ενημερώθηκαν περί τους 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων για την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την οδική ασφάλεια κ.ά.

Η τελευταία ημέρα των δράσεων ήταν αφιερωμένη στους ποδηλάτες και κοινωνική τους πρόταση, αυτή της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου και η αποφυγή χρήσης του αυτοκινήτου, για πιο ανθρώπινες πόλεις για μια καλύτερη ζωή. Πραγματοποιήθηκε αγώνας χρονομέτρησης στην διαδρομή από την Πλατεία Πυθαγόρα ως τον άνω κόμβο Μαλαγαρίου και επιστροφή.

Η συμμετοχή υπήρξε ικανοποιητική τόσο από ποδηλάτες όσο και από κοινό που παρακολούθησε τον αγώνα. Ο δήμαρχος κλείνοντας την εβδομάδα, τόνισε την πανευρωπαϊκή πολιτιστική παρουσία του δήμου και της Σάμου γενικά, στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους, φορείς και πολίτες που συνέβαλλαν στην επιτυχία μιας ακόμη χρονιάς, καθώς και τους χορηγούς και όσους στήριξαν τον θεσμό και τις δράσεις.

«Προσδοκούμε και διεκδικούμε με τις δράσεις μας αυτές μία από τις υψηλότερες θέσεις στη κατάταξη ανάμεσα στους χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις με πρωτότυπες ιδέες και πρωτοβουλίες και καταθέτοντας κόπο, χρόνο και ψυχή! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2019» δήλωσε  χαρακτηριστικά.

Το κλείσιμο της εβδομάδας έκανε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ τμήμα του οποίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Πυθαγόρα

Μοιράσου το άρθρο: