Η Αγωνιστική Παρέμβαση ζητά την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία
11 Σεπτεμβρίου 2018
Σχολικά είδη για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνουν οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
11 Σεπτεμβρίου 2018

Περίμενε το ασθενοφόρο πεσμένη στην άσφαλτο

Μοιράσου το άρθρο:

Για 54 ολόκληρα λεπτά περίμενε στο έδαφος μία  64χρονη Ολλανδή τουρίστρια, το μεσημέρι της Δευτέρας όταν παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα   και χτυπήθηκε στο πόδι. Άμεσα ο οδηγός του δικύκλου κάλεσε το ΕΚΑΒ που όμως για εκείνη την ημέρα είχε μόνο μια βάρδια σε όλο το νησί με αποτέλεσμα η άτυχη Ολλανδή να πρέπει να περιμένει καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε περιστατικό στον Πύργο της Σάμου.

Τελικά η 64χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του στρατού στο Νοσοκομείο ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Το ερώτημα που προκύπτει ξανά είναι τι θα γινόταν αν ο τραυματισμός ήταν πολύ  πιο σοβαρός και θα έπρεπε στα πρώτα λεπτά να διακομισθεί η ασθενής στο Νοσοκομείο; Σίγουρα η διοίκηση του ΕΚΑΒ θα πρέπει ξανά να δει το θέμα της στελέχωσης της υπηρεσίας ώστε να λειτουργούν συνεχώς δύο βάρδιες στο νησί μία στην Ανατολική και μία στη Δυτική Σάμο.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και  η ΝΟΔΕ Σάμου κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της στα θέματα της υγείας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το περιστατικό με την 64χρονη Ολλανδή τουρίστρια, μόνο αδιάφορους δε μας αφήνει. Για 54 ολόκληρα λεπτά βρισκόταν χτυπημένη στο οδόστρωμα, στην πόλη της Σάμου. Η ανάλγητη πολιτική του Σύριζα τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, μας έχει φέρει στο περιθώριο των εξελίξεων άλλα και  στα όρια της ανθρωπινής εξαθλίωσης.

Η τρομακτική έλλειψη προσωπικού στον τομέα υγεία και δη στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, αφήνει το νησί μας ακάλυπτο από ασθενοφόρο πολλές ώρες, μιας και  μονό μια βάρδια δεν καλύπτει τις ανάγκες της καλοκαιρινής  σεζον. Ενα ασθενοφόρο στο νησί δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο περιστατικά και με τη  ιδιαίτερη, γεωγραφική κατανομή, της Σάμου, να υπάρχει δυσκολία μετάβασης ,άμεσα σε κάθε μέρος. Ζητούμε από το βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστακη ,να πάρει δημοσία θέση για το περιστατικό αυτό ,όπως και για το περιστατικό ένα μηνά περίπου πριν, με ένα φοιτητή, αιμόφυρτο για ώρα στο Καρλόβασι. Φρούδες ελπίδες του υπουργού  Πολακη και Ξάνθου ,όπως και του βουλευτή για την κάλυψη θέσεων στον τομέα υγείας. Χορτάσαμε ψέματα, καμιά ανοχή από εδώ και πέρα».

Μοιράσου το άρθρο: