Κάτοικος της Μόριας πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα
10 Ιουλίου 2018
Ζητά να προκηρυχθεί η γραμμή Σάμος Δωδεκάνησα
10 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας “για να σταματήσει ο εμπαιγμός”

Μοιράσου το άρθρο:

Γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Ιουλίου από τις 9 η ώρα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα στο νοσοκομείο.

Αφορμή επίσης αποτέλεσε το γεγονός των ακάλυπτων εφημεριών στα Τμήματα επειγόντων περιστατικών και η επισφαλής λειτουργίας τους αλλά και η απάντηση του υπουργού στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους <<βάλτε πλάτη>> με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απαντούν με κινητοποιήσεις, με εξώδικη διαμαρτυρία προς όλους τους αρμόδιους και με επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα.
«Για να σταματήσει ο εμπαιγμός , η τρομοκράτηση και η στοχοποίηση των εργαζομένων ,για να πάψουν να υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες ,για να σταματήσει να καλύπτει μια νοσηλεύτρια 2 και 3 τμήματα ταυτόχρονα ,για να σταματήσει να υπάρχει ένας νοσηλευτής απόγευμα νύχτα και τις αργίες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, για να σταματήσει να υπάρχει το πρωί μόνο ο προϊστάμενος στην καρδιολογική κλινική ,για να σταματήσει το νοσηλευτικό προσωπικό να μετακινείται από τμήμα σε τμήμα, για να σταματήσει να λειτουργεί η Αιμοδοσία με ακάλυπτες νυχτερινές βάρδιες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
– Να καλυφθούν άμεσα οι ακάλυπτες εφημερίες από Ιατρό υποδοχής στα ΤΕΠ. Δεν δεχόμαστε η ενημέρωση των εφημερευόντων Ιατρών να γίνεται από την νοσηλεύτρια χωρίς ιατρική εκτίμηση. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός με αποτέλεσμα η λειτουργία τμημάτων και χειρουργείου να είναι επισφαλής.
– Προσλήψεις μόνιμων Ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης . Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμο Ιατρικό προσωπικό τα τμήματα(Ακτινοδιαγνωστικό ,Αναισθησιολογικό ,Ορθοπεδικό, Παθολογικό ,Παιδιατρικό ,Αιμοδοσία ).
– Να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες των Ιατρών.
– Να προχωρήσουν οι κρίσεις – προσλήψεις που εκκρεμούν με συνοπτικές διαδικασίες .
– Άμεση πρόσληψη Μόνιμου προσωπικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού , τεχνικής υπηρεσίας , Διοικητικού και όλων των βοηθητικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.
– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί.
– Να ενισχυθεί τώρα με ανθρώπινο δυναμικό κυρίως η παθολογική κλινική και όλες οι άλλες κλινικές καθώς και οι μονάδες του Νοσοκομείου. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος της υγείας των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της εργασίας και την κόπωση.
– Στελέχωση και ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, του ΕΚΑΒ, του ΚΕΦΙΑΠ, του ΚΨΥ του ΕΟΠΥΥ και όλων των Αγροτικών Περιφερειακών Ιατρειών με γιατρούς Γενικής Ιατρικής Μόνιμους με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
– Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας.
– Να λειτουργήσει τώρα ιατρείο πλήρη στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμένο μέσα στο ΚΥΤ-hotspot.
– Άμεσα να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά. Να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα για να εξεταστούν τα αιτήματα τους και στην συνεχεία να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως στελεχωμένο και χρηματοδοτούμενο από το κράτος με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Μοιράσου το άρθρο: