25χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σπίτι του στη Μυτιλήνη
9 Σεπτεμβρίου 2018
Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού στη 83η ΔΕΘ (LIVE)
9 Σεπτεμβρίου 2018

Υπό έλεγχο η φωτιά στον κέδρο της Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Έσβησε η  φωτιά στην Σάμο ύστερα από τις επιχειρήσεις ισχυρής δύναμης εναέριων μέσων αλλά και  επίγειων δυνάμεων που έδιναν μάχη με τις φλόγες για τρείς μέρες . Η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξεκίνησε από την περιοχή ΚΕΔΡΟΣ και συγκεκριμένα στο Γεφύρι του «Μπλάμη» , επεκτάθηκε  γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνής βλάστησης προς την περιοχή του σκουπιδότοπου σχηματίζοντας πύρινες γλώσσες με διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα μέτωπο αναπτύχθηκε προς την πλευρά του Μαλαγαρίου και ένα προς την περιοχή της Φλόκας. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις γύρω περιοχές.  Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σάμου με 48 πυροσβέστες και 20 εθελοντικά οχήματα με 50 εθελοντές, στρατός, αστυνομία ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ραγκαβάς. Λόγω του σκότους δεν ήταν δυνατή η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και έτσι η μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς δόθηκε όλη την νύχτα του Σαββάτου από τις επίγειες δυνάμεις και απλούς πολίτες που έτρεξαν  για να βοηθήσουν. 

Γύρω στη μία η ώρα τα ξημερώματα έφτασε από την Αθήνα C130 με 30 πυροσβέστες   πεζοπόρο τμήμα και ανώτερο αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος και αργότερα ενισχύθηκαν με προσωπικό και οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας  και με την συνδρομή αρχικά ενός ελικοπτέρου και στην συνέχεια ισχυρής δύναμης εναέριων μέσων, η φωτιά  παρουσίασε ύφεση.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε το Σάββατο το βράδυ άλλη μια μικρή εστία στην περιοχή Σιδερένιο Γεφύρι , σε  διαφορετική κατεύθυνση, η οποία κατασβέστηκε άμεσα ενώ και την Κυριακή υπήρξε μια μικρή εστία στην περιοχή Κοκκαρίου που έσβησε άμεσα καίγοντας 200 τετραγωνικά. Κύριο μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να σβήσουν όλες οι μικρό εστίες για να εκλείψει ο κίνδυνος των αναζοπηρώσεων. Να σημειώσουμε ότι επί τόπου βρέθηκαν οι αρχές του νομού ενώ για άλλη μια φορά ήταν σημαντική η βοήθεια των εθελοντών.

Μοιράσου το άρθρο: