Έσβησαν πριν πάρουν διαστάσεις
23 Μαρτίου 2018
Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης
23 Μαρτίου 2018

Σημαντικά έργα για τους Φούρνους και την Θύμαινα

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο σημαντικά έργα  εντάσσονται με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για τα εξής έργα:

1)Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στον οικισμό των Φούρνων, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η διάρκεια υλοποίησής του 24 μήνες. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας των λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στον οικισμό των Φούρνων.

2)Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Θύμαινας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η διάρκεια υλοποίησής του 14 μήνες. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας των λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) στο νησί της Θύμαινας.

«Με τις σημαντικές  αυτές εντάξεις έργων αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να χρηματοδοτούμε έργα στους  Φούρνους και τη Θύμαινα, μεγάλης σημασίας για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Τόσο στο νησί των Φούρνων, όσο και στο νησί της Θύμαινας, η εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων μονάδων βιολογικού καθαρισμού εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος της παραθαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τη συμβολή για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, δεδομένου ότι είναι χαρακτηρισμένο ως βιότοπος λιβάδια Ποσειδωνίας του Natura 2000 που αποτελεί καταφύγιο της Μεσογειακής φώκιας monachus monachus. 

Και τα 2 αυτά έργα εντάσσονται στις δράσεις των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), που είναι στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη των μικρών νησιών και έτσι δίνεται η δυνατότητα για τη χρηματοδότησή τους» δήλωσε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου..

Μοιράσου το άρθρο: