Δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν στο Μάτι η Τουρκική “Ένωση για την Ειρήνη στο Αιγαίο”- Συνάντηση με το δήμαρχο Λέσβου
18 Σεπτεμβρίου 2018
Καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου
18 Σεπτεμβρίου 2018

Στην διάθεση των πολιτών η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συλλογή υπογραφών

Μοιράσου το άρθρο:

Άνοιξε η εφαρμογή  για την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μπορούν οι πολίτες να υπογράφουν το ψήφισμα  του Δήμου Σάμου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Με το ψήφισμα ζητείται:

  1. να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης
  2. να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής (registration) – με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.

 

Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση: http://islandofsamos.gr/psifisma-metanasteftiko

 

Ο Δήμος Σάμου κρίνει την συμμετοχή όλων απαραίτητη  και για το λόγο αυτό αλλά και για τη διευκόλυνση των πολιτών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, το έντυπο του ψηφίσματος βρίσκεται στη διάθεσή τους και στα γραφεία όλων των δημοτικών κοινοτήτων, προκειμένου να το υπογράψουν αυτοπροσώπως. 

Μοιράσου το άρθρο: