Η ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
13 Φεβρουαρίου 2018
Αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο
13 Φεβρουαρίου 2018

Στοχεύουν στην κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού

Μοιράσου το άρθρο:

Mε στόχο την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού από το ρέμα Ίμβρασσου και σύνδεσης του στις  υφιστάμενες δεξαμενές Ιμβράσσου- Νεροτριβιάς, η Π.ε Σάμου ωρίμασε μελέτη με την οποία θα αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα της ποσότητας του νερού των πηγών του Ιμβράσσου, μεγάλος μέρος του οποίου χάνεται αλλά και η προστασία του υπόγειου υδάτινου δυναμικού της περιοχής Νεροτροβιάς από τον κίνδυνο. υπεράντλησης και τέλος τη μέιωση του κόστους του προς άρδευση νερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Σάμου, επισκέφτηκε  τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) κάμπου Χώρας και στην συνέχεια με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΤΟΕΒ αλλά και μελών του ΔΣ επισκέφτηκαν τα εγγειοβελτιωτικά έργα που ο ΤΟΕΒ διαχειρίζεται.

«Με έργα προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες και τον πρωτογενή τομέα. Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνεργασία, παρουσιάσαμε μια σημαντική μελέτη για ένα έργο με αναπτυξιακή προοπτική αλλά και άμεση ωφέλεια, ακούσαμε και συμπεριλάβαμε τις υποδείξεις των ανθρώπων του ΤΟΕΒ Χώρας και ελπίζουμε σύντομα το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να αρχίσει η υλοποίησή του. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την άριστη συνεργασία αλλά και για τις πολύ χρήσιμες για μας προτάσεις τους. Θα είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη προσπάθεια ανάπτυξης που απαιτεί συνεργασία, σχεδιασμό και δράσεις» δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Πληροφοριακό υλικό για την ΤΟΕΒ κάμπου Χώρας:

Αρδεύσιμη έκταση: 3.500 στρέμματα

Αρδευθείσα έκταση: 1.380 στρέμματα

Καλλιέργειες που αρδεύονται: εσπεριδοειδή- ελιές- κηπευτικά- πατάτες- μποστανικά

Εγγειοβελτιωτικά έργα που διαχειρίζεται:

Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα

Υδατοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης 7.500κ.μ- περιοχή Ιμβράσσου

Υδατοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης 8.500κ.μ- περιοχή Νεροτριβιάς

Οκτώ γεωτρήσεις ( οι τρείς έχουν παραχωρηθεί για την ύδρευση των Τ.Δ Μύλων, Χώρας και οικισμού Ποτοκακίου).

Μοιράσου το άρθρο: