Την ευχαρίστησαν για την προσφορά της στον τουρισμό
17 Σεπτεμβρίου 2018
ΕΚΣ ΣΑΜΟΥ: “Βάζουμε  μπροστά τις δικές μας ανάγκες!”
18 Σεπτεμβρίου 2018

Συζήτησαν τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από την φωτιά στον κέδρο

Μοιράσου το άρθρο:

Η αποτίμηση  όσον αφορά στην ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων   στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή του ΧΥΤΑ Σάμου αλλά και η καταγραφή τυχόν παραλείψεων, ελλείψεων και λαθών  ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου υπό την προεδρία του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου και παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, υπεύθυνοι των γραφείων της Πολιτικής Προστασίας α΄και β΄Βαθμού , εθελοντές παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους  καταλήγοντας ότι όσον αφορά την ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αυτά εντοπίζονται στις συγκρουόμενες αρμοδιότητες και στην έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος .

Ο Δήμαρχος Σάμου  αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας καθώς 45 φορείς καλούνται όπως είπε  να εφαρμόσουν εννέα αρμοδιότητες.

«Η εθνική τραγωδία που έπληξε το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, επιβάλλει να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας με σύγχρονο, αποκεντρωμένο λειτουργικό τρόπο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο. Εδώ πήγαμε καλά γιατί υπάρχει το υψηλότερο εθελοντικό κίνημα με 36 εθελοντικές ομάδες» δήλωσε.

Ο Δήμος  Σάμου έχει καταθέσει υπόμνημα σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο που αναφέρεται σε όλες τις ανάγκες  που υπάρχουν στον τομέα της πολιτικής Προστασίας . Στην έλλειψη χρηματοδότησης, στην μη έγκαιρη χρηματοδότηση, στις παρεμβάσεις και στον  έγκαιρο καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας , στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στην κατασκευή περισσοτέρων δεξαμενών σε όλα τα σημεία του νησιού.

Σε όλα αυτά τόνισε  η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί  να ανταπεξέλθει μόνη της αλλά δεν επαρκούν ούτε οι πόροι ούτε το προσωπικό.Επίσης  ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα χαρτογράφηση ενός νέου φορέα που σύμφωνα με τον κανονισμό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αναδιοργάνωση και στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και να μην υπάρχουν οι τραγικές κατάστάσεις όπως αυτές που έζησε η Ελλάδα  τον περασμένο Ιούλιο στο Μάτι.

Στο τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνονται οι συνεδριάσεις μετά την κρίση καθώς ενεργοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση, την Πυροσβεστική και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και τους δίνουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να λειτουργούν μες επικαλύψεις και τρομερές καθυστερήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: