Εισακούστηκαν Αιγνουσιώτες και Ψαριανοί για δρομολόγιο σαββατοκύριακου
5 Μαρτίου 2018
Σάρωσαν τα βραβεία τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στην Θεσσαλονίκη
5 Μαρτίου 2018

Τα παιδιά μίλησαν για τον σχολικό εκφοβισμό με «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μοιράσου το άρθρο:

Με το έργο «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του συλλόγου γυναικών μυτιληνιών παρουσίασαν με την δική τους ματιά το μεγάλο θέμα του σχολικού εκφοβισμού . Να σημειώσουμε ότι το έργο το έγραψαν  τα ίδια , το σκηνοθέτησαν και το  έπαιξαν .

«Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης, μεγάλωσαν συνολικά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Μεγάλωσαν τα άγχη, τα οικονομικά βάρη και η ανασφάλεια και αυτό είχε και έχει αντανάκλαση και στα παιδιά. Έτσι τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης και των αδιεξόδων ενός συστήματος που αναγνωρίζει σαν μοναδικό θεό του το κέρδος.

Όμως το σχολείο είναι συλλογικός χώρος. Στη θέση του ανταγωνισμού πρέπει να μπαίνει η ομαδικότητα, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, να γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, τα παιδιά μας, σε κάθε σχολείο και γειτονιά. Στη θέση της καλλιέργειας κλίματος γενικής απειλής μαθητών από μαθητές να μπαίνει το σύνθημα: “Ένας για όλους και όλοι για έναν”, “μαζί είμαστε πιο δυνατοί”» ανέφερε, μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Μια πολύ ωραία και ουσιαστική συζήτηση αναπτύχθηκε μεταξύ της  εκπροσώπου του Κέντρου πρόληψης «Ο ΦΑΡΟΣ» ψυχολόγο Βαγγελιώ Αμπαζή και των παρευρισκόμενων και των παιδιών από την οποίαν αναδείχθηκαν η δύναμη της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων αφού ο εκφοβισμός στο σχολείο είναι η αντανάκλαση του εκφοβισμού του λαού στην καθημερινότητά του από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρευρέθηκαν, επίσης και εκπρόσωποι της εφημερίδας «παιδική φωλιά» του Παγώνδα τα οποία πήραν συνέντευξη από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας.

Μοιράσου το άρθρο: