Σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό
13 Οκτωβρίου 2016
Μετρούσε για τον … ΕΝΦΙΑ και έκλεβε
16 Οκτωβρίου 2016

Τους συνέλαβαν με πλαστά έγγραφα

Μοιράσου το άρθρο:

Έναν 31χρονο  υπήκοο Πακιστάν συνέλαβαν  στο Βαθύ της Σάμου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 31χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως εξακριβώθηκε,  ότι ήταν πλαστό.  Το έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Εξάλλου μια 23χρονη και ένας υπήκοος Αιγύπτου συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 23χρονος αλλοδαπός επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως εξακριβώθηκε, άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 23χρονη είχε προμηθεύσει στον προαναφερόμενο αλλοδαπό το ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη διαμονή του στη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το ταξιδιωτικό έγγραφο, δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

 

Μοιράσου το άρθρο: