Ζητούν να παραμείνει η σύνδεση με ταχύπλοο για τα Δωδεκάνησα
4 Οκτωβρίου 2018
Έγκριση του χωροταξικού σχεδίου για το Μαραθόκαμπο Σάμου
5 Οκτωβρίου 2018

Το BODRUM CUP και στη Σάμο

Μοιράσου το άρθρο:

H Σάμος  θα είναι ο ένας από τους σταθμούς  που θα προσεγγίσει το BODRUM CUP, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του και αποτελεί ένα διεθνές ναυτικό φεστιβάλ αλλά και παράλληλα ιστιοπλοϊκό αγώνα με παραδοσιακά σκάφη (γκιουλέτες).

Η αφετηρία  του είναι η Κωνσταντινούπολη και ο τερματισμός η Αλικαρνασσός με προσεγγίσεις σε Ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η  Σάμος και η Λέρος.

Στα σκάφη θα επιβαίνουν 500 άτομα. Στην πόλη της Σάμου και στον λιμένα Βαθέος τα 25-30 σκάφη θα φτάσουν στις 21/10/18 ερχόμενα από τη Χίο και θα αναχωρήσουν την επόμενη.

“H Περιφερειακή Ενότητα Σάμου αποδέχτηκε με χαρά να αναλάβει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο Λιμενικό Ταμείο, Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης ) την εξυπηρέτηση και υποδοχή της διοργάνωσης που σημειωτέον πρώτη φορά προσεγγίζει το νησί μας. Θεωρεί ότι η προσπάθεια για την αύξηση των προσεγγίσεων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Ενότητάς Σάμου  και κατ’ επέκταση η περεταίρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος. 

Μοιράσου το άρθρο: