Τους δημότες ενεργοποιεί ο δήμος Δυτικής Λέσβου
19 Σεπτεμβρίου 2019
Ζητά να τροποποιηθεί η απόφαση χρηματοδότησης των νέων δήμων
20 Σεπτεμβρίου 2019

Αποφάσισαν απεργία για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Μοιράσου το άρθρο:

Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας για το νομό Σάμου την ημέρα που το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου κατά την τελευταία συνεδρίαση για να συζητήσει το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Μετά την απόφαση του Ε.Κ.Α. και άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όρισε την ίδια ημερομηνία για την πραγματοποίηση της Απεργίας, την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη   καθώς εκτιμάει ότι το πολυνομοσχέδιο στο όνομα της ανάπτυξης «προικοδοτεί» με νέα προνόμια το κεφάλαιο, ενώ παράλληλα «σαρώνει» τους μισθούς και τα ελάχιστα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει. 

 

«Απεργούμε, διεκδικώντας να παρθεί πίσω στο σύνολό του το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

 

Απεργούμε, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής με υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υποχρεωτικές για όλους και με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απεργούμε,  διεκδικώντας να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων. Λέμε ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που καταργούν ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και τις ίδιες τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων και τις κινητοποιήσεις τους. Ανοίγουν το δρόμο  για να φτάνουν προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στην εργοδοσία και για ακόμα μεγαλύτερες νοθείες στις εκλογές των συνδικάτων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου.

 

Σε απεργιακές συγκεντρώσεις  στην 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της Σάμου 

και  στις 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο Ικαρία καλεί τους εργαζόμενους και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σάμου.

 

Μοιράσου το άρθρο: