Η Περιφερειακή κίνηση αυτοδιοικητικών και πολιτών για το Βόρειο Αιγαίο
30 Νοεμβρίου 2018
Θα εκθέσουν τα προβλήματα των πολιτών
1 Δεκεμβρίου 2018

Δρομολογήθηκε έκτακτα το νήσος Σάμος

Μοιράσου το άρθρο:

Το απαγορευτικό απόπλου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Σάμου και ιδιαίτερα  όταν η Ναυτιλιακή Εταιρεία HELLENIC SEA WAYS  ανακοίνωσε τη συγχώνευση  του δρομολογίου της Πέμπτης με της Κυριακής. Να σημειώσουμε ότι λόγω της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων  στο Ηραίον της Σάμου εκατοντάδες γονείς που είχαν έρθει στο νησί για να δουν τα παιδιά τους είχαν εισιτήριο επιστροφής με το δρομολόγιο της Πέμπτης .

Η παραμονή τους στο νησί για τρεις ημέρες ακόμη θα προκαλούσε τεράστια οικονομική επιβάρυνση αλλά και ταλαιπωρία. Άμεση ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σάμου που κατήγγειλε με ανακοίνωσή της το γεγονός και προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στον υπουργό Ναυτιλίας και δρομολογήθηκε έκτακτα το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ που  αναχώρησε την Παρασκευή (30-11) το απόγευμα, από Σάμο κατευθείαν για Πειραιά.

«Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ που πρόσφατα είχε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών μέσα από καμπάνια σε όλο το νησί η οποία κορυφώθηκε με κεντρική συγκέντρωση-συζήτηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, καλεί το λαό του νησιού να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα Μέσα Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Για την δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Οργανισμού συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών» αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου.

 

Μοιράσου το άρθρο: