Συνεχίζει τους ελέγχους για την ποιότητα του νερού ο Δήμος Ανατολικής Σάμου
16 Οκτωβρίου 2019
“ΦΑΡΟΣ” : «Σχολείο και κοινότητα» 
16 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΣ: “Πρέπει να απεγκλωβιστεί ο τεράστιος πληθυσμός με μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες που επιθυμούν “

Μοιράσου το άρθρο:

 Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο της Σάμου αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΥΤτης Σάμου  και τονίζει ότι “πρέπει να απεγκλωβιστεί αυτός ο τεράστιος για τα δικά μας δεδομένα πληθυσμός με μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες που επιθυμεί. Να κλείσει το hotspot και να μη γίνει κανένα άλλο” .

Αναλυτικά  η ανακοίνωση αναφερει:

 “Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας  στη Σάμο και με την πυρκαγιά στον χώρο του hotspot, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες όλων των φορέων και κατοίκων του νησιού μας για το που οδηγείται η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει.

    Ο εγκλωβισμός χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων με διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, γλώσσα, θρησκεία και άλλες διαφορές μεταξύ τους, που διαμένουν σε απάνθρωπες συνθήκες εμπεριέχει τεράστιους κινδύνους για τους ίδιους, αλλά και για τους κατοίκους του νησιού μας.

    Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η τωρινή υλοποιούν την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και παρακολουθούν το πρόβλημα χωρίς να δίνουν λύσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους που έχουν εγκλωβισμένους χιλιάδες ανθρώπους στη πρωτεύουσα του νησιού και σε μία δομή που φτιάχθηκε για να «φιλοξενήσει» 650 ανθρώπους.

    Πρέπει να απεγκλωβιστεί αυτός ο τεράστιος για τα δικά μας δεδομένα πληθυσμός με μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στις χώρες που επιθυμεί. Να κλείσει το hotspot και να μη γίνει κανένα άλλο”.

    

 

Μοιράσου το άρθρο: