Ζημιά στην τουριστική αγορά της Λέσβου από την χρεοκοπία της Thomas Cook
23 Σεπτεμβρίου 2019
Εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των αστυνομικών ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
23 Σεπτεμβρίου 2019

Η χρεοκοπία της Thomas Cook δεν επηρεάζει άμεσα την Σάμο

Μοιράσου το άρθρο:

Εδώ και δύο χρόνια είχε σταματήσει  η Thomas Cook , το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, που  κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, να συνεργάζεται με το νησί της Σάμου. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας τουρίστας  που να βρίσκεται στην Σάμο αλλά και κανένα ξενοδοχείο που να ψάχνει να βρει τον τρόπο να πάρει πίσω τα χρήματα του.

Η εταιρεία απέτυχε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον  τουριστικό πράκτορα Δημήτρη Κασμιρλή  το ανησυχητικό στοιχείο στην υπόθεση της χρεοκωπίας που αφορά άμεσα τον τουρισμό της Σάμου, είναι το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Condor που διακινεί φέτος τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες στη Σάμο ανήκει επίσης στην Thomas Cook. 
« Η Χρεωκοπία της Condor θα αποφέρει ένα νέο μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό από τη Γερμανία προς το νησί μας την ώρα που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να επουλώσουμε τα τραύματα από τις προηγούμενες χρεοκοπίες των γερμανικών αεροπορικών εταιρειών air berlin και germania» δήλωσε.

Μοιράσου το άρθρο: