“Πέρασε” από εξετάσεις το νερό της Σάμου και κρίθηκε κατάλληλο
26 Νοεμβρίου 2019
Φιλοτελική Έκθεση “ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2019”
26 Νοεμβρίου 2019

Καλούν τα μέλη τους στην παναιγιακή κινητοποίηση

Μοιράσου το άρθρο:

Κάλεσμα σε όλους   απευθύνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών  Οικοδόμων Καρλοβάσου για συμμετοχή στην Παναιγιακή κινητοποίηση για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες,

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο έργο. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον ίδιο αντιλαϊκό και άδικο δρόμο στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με την πολιτική της ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που εξυπηρετεί είναι αυτά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αποφάσεις της στόχο έχουν ποιος θα ελέγχει τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο κλπ άρα να έχουν κέρδη οι μεγάλες επιχειρήσεις κάποιων κρατών, το μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή και ας υπάρχουν ανθρώπινα θύματα και ας διαλύονται χώρες ολόκληρες. Μπροστά στα κέρδη των μονοπωλίων δεν λογαριάζουν τίποτα. 

Η πολιτική απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση να υλοποιεί στο έπακρο την συμφωνία Ε.Ε – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ και άλλες συμφωνίες, έχει σαν αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται ανθρώπινα θύματα των πολέμων και της οικονομικής εκμετάλλευσης στα νησιά μας. Έτσι δίνει «τροφή» σε κάποιους να τα βάζουν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό. Έτσι ανοίγει το δρόμο για να φουντώνει ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους που είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές αποφάσεις της. 

 Συνάδελφοι συμμετέχουμε όλοι στην  Συγκέντρωση – Συναυλία της 27ης Νοέμβρη στις 6 μμ στο αμφιθέατρο της περιφέρειας, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και άλλοι φορείς και σωματεία του νησιού, απαιτώντας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ: 

* Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις εξαγγελίες για νέα φυλακή 5000+ προσφύγων και μεταναστών 

* Να κλείσει τώρα το υπάρχον hotspot και να μην ανοίξει άλλο. 

*Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. 

* Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας 

* Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας 

* Αποζημίωση στο 100% όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

 

Μοιράσου το άρθρο: