Συνελήφθη ο 23 χειριστής που μετέφερε μετανάστες
18 Ιουνίου 2019
Της έκαναν Αγωγή γιατί τους αποκάλεσε ρατσιστές
18 Ιουνίου 2019

Καταδικάζουν την κατάθεση αγωγής σε εκπαιδευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Nέα αναστάτωση στους  κόλπους της σχολικής κοινότητας μετά την αγωγή που κατέθεσε ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος σε δασκάλα που όπως ισχυρίζονται τους προκάλεσε ρατσιστές προτρέποντας τα παιδιά να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα στην τάξη  ΔΥΕΠ που λειτούργησε από τον Μάρτιο του 2019.

Η αγωγή για 50.000 ευρώ προκάλεσε έκπληξη στην εκπαιδευτική κοινότητα που τάσσεται υπέρ της δασκάλας όπως και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου.

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση: Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει:

« Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος του. Ως ΑΣΕ, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για την αγωγή, ζητήσαμε άμεσα να έρθει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σε επαφή με τη συναδέλφισσα και να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στήριξής της. Στο Δ.Σ. που έγινε, η ΕΝΩΤΙΚΗ ως πλειοψηφούσα παράταξη, αρνήθηκε να ψηφίσει κινητοποίηση με συγκέντρωση στήριξης και ενημέρωσης για το ζήτημα!! Πρόκειται για συνέχεια στην επικίνδυνη στάση που κρατάει απ’ το ξεκίνημα του ζητήματος με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, τους γονείς και τους συναδέλφους που υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, κρατώντας «ίσες αποστάσεις για να μην δυναμιτιστεί το κλίμα», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Θεωρούμε πως αν απ’ την αρχή το σωματείο είχε διατρανώσει σε κάθε τόνο ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να συναντήσουν καμία ανοχή και είχε από τότε στηρίξει τη συνάδελφο, δεν θα φτάναμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Ο κλάδος μας συνολικά πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση καθώς με τις ενέργειες αυτές δυστυχώς ανοίγει κακό προηγούμενο.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί και πόσο μάλλον των παιδιών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή!

Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας με κάθε τρόπο και καλούμε το ίδιο να πράξει τόσο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, όσο και η ΔΟΕ με νομική κάλυψη και οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».   

 

Μοιράσου το άρθρο: