Ο Πρωθυπουργός στο περίπτερο της ΚοινΣΕπ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας”
13 Νοεμβρίου 2018
Ο Δήμαρχος Σάμου ζητά συνάντηση αντιπροσωπείας του νησιού με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
14 Νοεμβρίου 2018

Κατέθεσαν κοινή απόφαση για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Κοινή  απόφαση κατέθεσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην πρόταση αναφέρουν την επιτακτική ανάγκη να κλείσει το ΚΥ,Τ να υπάρχει ένας μικρός χώρος για καταγραφή, πρόληψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας. Να ακυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία κυβέρνησης- Ε.Ε.-Τουρκίας.

«Ως επιστημονικά συνδικαλιστικά όργανα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε το θέμα των πολεμικών επεμβάσεων από μεγάλους οργανισμούς και χώρες για το μοίρασμα του πλούτου, πολεμικές επεμβάσεις που δημιουργούν χιλιάδες θύματα, φτώχεια και προσφυγιά. Δεν παραβλέπουμε το τι συμβαίνει στην γειτονιά μας και ανησυχούμε, παλεύουμε για ειρήνη στον κόσμο ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας βάλουν να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των λίγων ισχυρών.

Απαιτούμε από τα αρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής , ΚΕΕΛΠΝΟ και Υγείας ,μέχρι να καταργηθεί η συμφωνία και να κλείσουν τα ΚΥΤ την άμεση δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου πλήρες εξοπλισμένο και στελεχωμένο μέσα στο hot-spot,να υπάρχουν πιστοποιημένοι διερμηνείς όλο το 24ωρο μέσα στο Νοσοκομείο, να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της Σάμου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός – χρηματοδότηση του νοσοκομείου».

Στην κοινή αυτή απόφαση  αναφέρονται στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί  και βέβαια για το θέμα της μετεγκατάστασης δηλώνουν ότι ως θεσμικά όργανα εκλεγμένα νόμιμα από τους συνάδελφους τους  δεν μπαίνουν σε καμία διαδικασία να προτείνουν για το που θα μεταφερθεί το hot-spot διχάζοντας την κοινωνία της Σάμου που ήδη υποφέρει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων ετών.

 

Μοιράσου το άρθρο: