Μωρό 9 μηνών πέθανε στη Μόρια από αφυδάτωση-Καταγγελία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
16 Νοεμβρίου 2019
Απαιτούν την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και λένε όχι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.
17 Νοεμβρίου 2019

Λένε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Μοιράσου το άρθρο:

Με κύριο αίτημα , την πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου για την Τρίτη 19 Νοεμβρη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Δυτικής Σάμου και ζητούν να μην υποβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και να υπάρξει  Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρει :

“Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας στο νησί και σε όλη τη χώρα είναι άκρως επικίνδυνες. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν ευθύνες γιατί αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και μάλιστα ιδιαίτερα προσοδοφόρο και ακριβοπληρωμένο. Διαρκώς μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση και  προωθούν την ιδιωτικοποίησή της μέσω της συνεχούς υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, πράγμα που αποτελεί βασική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το νέο ξήλωμα που επιδιώκουν στην Κοινωνική Ασφάλιση, μειώνοντας περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και περίθαλψης εργαζομένων, γυναικών, ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένων.

 

Οι μετακινήσεις προσωπικού από τη μια μονάδα υγείας στην άλλη, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών, αντίθετα είναι κατάφορη κοροϊδία προς το λαό αφού προσωρινά «βουλώνουν τρύπες, ανοίγοντας πληγές αλλού». 

 

Η Υγεία του λαού πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους. Είναι δικαίωμα όλων μας η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές πρόνοιας, πρόληψης και περίθαλψης. 

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου και στηρίζει τη Στάση Εργασίας των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου. Καλεί όλο το Σαμιακό λαό, τα Σωματεία, του Συλλόγους και τους φορείς του να συμμετέχουν μαζικά στη 

Συγκέντρωση την Τρίτη 19 Νοέμβρη στις 12 μ.μ.

έξω από το Δημαρχείο Καρλοβάσου,

 

Απαιτώντας και Διεκδικώντας:  

  • Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (Νοσοκομείο, Κ. Υγείας Καρλοβάσου και Βαθέως, παιδιατρική κλινική, ΕΚΑΒ, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων κλπ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
  • ΟΧΙ στην Υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου
  • Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 
  • Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

 Να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική πολιτική στην Υγεία”. 

Μοιράσου το άρθρο: