Εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά οι επιθέσεις κατά προσφύγων στην Πλατεία Σαπφούς
8 Απριλίου 2019
Τους καλεί επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα για το μεταναστευτικό
8 Απριλίου 2019

Με μαζική συμμετοχή ή κινητοποίηση για την υγεία

Μοιράσου το άρθρο:

Mαζικό κάλεσμα απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου , για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τρίτη 9 Απριλίου  με σκοπό τη διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών θέσεων με αφορμή την έλλειψη παιδιάτρων στην Παιδιατρική Κλινική.

Συγκεκριμένα θα γίνει στάση εργασίας από τις 10πμ έως  τις 3μμ , συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου  στις 10 η ώρα ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει  στην Πλατεία Πυθαγόρα.

«Το ζήτημα της Υγείας μας αφορά όλους, γιατί είναι ζήτημα ζωής. Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο τον Σαμιακό λαό την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και γενικότερα της δημόσιας Υγείας. Υπάρχει εξουθένωση όλων των υγειονομικών και υποβάθμιση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όσους την έχουν ανάγκη» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Τα αιτήματά τους είναι:

  1. Να δοθεί ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική.
  2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
  3. Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού .
  4. Άμεσα να παρθούν μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας.
  5. Να λειτουργήσει τώρα στελεχωμένο και εξοπλισμένο πολύ-ιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.
  6. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  7. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν ταχθεί το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ,ΤΟ Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο , το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και στα Επισιτιστικά Επαγγέλματα με προκήρυξη πεντάωρης στάσης εργασίας, η ΤΕ ΚΚΕ,  ο Σύλλογος Πολυτέκνων, το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμΕΑ, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ του νησιού, ενώ έκκληση για συμμετοχή έχουν αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: