Η κακοκαιρία «έπληξε» και τη ΝΟΔΕ Σάμου
14 Ιανουαρίου 2019
Προχωρά η διαδικασία μετεγκατάστασης του ΚΥΤ
14 Ιανουαρίου 2019

Μικρά τα προβλήματα σε σχέση με την μεγάλη κακοκαιρία

Μοιράσου το άρθρο:

Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν το Σάββατο την Σάμο χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε από τα Δυτικά έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελάχιστες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου για αντλήσεις υδάτων σε οικίες της ευρύτερης περιοχής του Καρλοβάσου. Κατολισθήσεις βράχων προκλήθηκαν στο εθνικό αλλά κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο με αποτέλεσμα τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας να βρίσκονται επί ποδός μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να ανοίγουν τους δρόμους ειδικότερα στο δρόμο του Δ/Δ των Μανωλατών.

Τα φαινόμενα ήταν εντονότερα στην πόλη του Καρλοβάσου με αποτέλεσμα η στάθμη του Κερκήτειου ρέματος να φτάσει στα όρια επιφυλακής.

Διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν σε ορεινά χωριά της Δυτικής Σάμου ενώ λόγω πτώσης κολώνας του ΟΤΕ σε δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην πόλη της Σάμου για περίπου 15 λεπτά. Τέλος να σημειώσουμε ότι λόγω του νερού που μπήκε στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου της Πορφυριάδας στο Καρλόβασι υπήρξε βραχυκύκλωμα στον πίνακα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Όσον αφορά στα αεροπορικά δρομολόγια , δεν προσγειώθηκε το αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –Σάμο το απόγευμα του Σαββάτου καθώς εκείνη την ώρα υπήρχε ισχυρή καταιγίδα. Το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά στις 10 η ώρα το πρωί της Κυριακής.

Μοιράσου το άρθρο: