Βραβεύει τους άριστους η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας
17 Οκτωβρίου 2018
Δ. Βίτσας σε ταραχώδη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου: Επιτάχυνση διαδικασιών αιτήσεων ασύλου
17 Οκτωβρίου 2018

Να κλείσουν τα Hot Spot της Σάμου και σε όλα τα νησιά ζήτησαν φορείς και εργατικό κέντρο

Μοιράσου το άρθρο:

Με κύριο αίτημα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και το κλείσιμο των  Κέντρων  Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά,  το εργατικό Κέντρο Σάμου και οι φορείς του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα .  “Να κλείσει άμεσα το «κολαστήριο» στο οποίο κυβέρνηση, Ε.Ε και ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβίσει 4000 ανθρώπους σαν να είναι απόβλητα” , επανέλαβαν το Εργατικό Κέντρο , οι φορείς, τα  εργατικά σωματεία, και οι σύλλογοι κατά την διάρκεια της  συγκέντρωσης .

“Το εργατικό Κέντρο  ζητά να κλείσουν όλα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στα νησιά ώστε να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες και να δημιουργηθούν ανοικτές δομές φιλοξενίας όπου θα διαμένουν για 2 ημέρες ώσπου να φύγουν για την ενδοχώρα και από εκεί για όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν. Τα νησιά δεν έχουν μεγάλες δομές που μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες μεταναστών.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι ενώσεις τους, σε όλους τους λαούς, είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα. Δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό τους. Τους επιβλήθηκε”, ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σάμου Βασιλική Βρυνιώτη .

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος και δεκάδες μετανάστες απο το hot spot της Σάμου ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στον παραλιακό δρόμο της πρωτεύουσας.

Τέλος ζητούν να :

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται άμεσα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ηπειρωτική χώρα, που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπου να γίνονται όλες οι τυπικές διαδικασίες σε σύντομο διάστημα και να φεύγουν για τις χώρες του προορισμού τους.
  • Στη Σάμο και στα νησιά να υπάρχουν ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μόνο για την καταγραφή όσων έρχονται και την ασφαλή μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ να απορροφηθούν σε υπηρεσίες του δήμου που έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.
  • Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ και συνολικότερα στη πόλη.

Μοιράσου το άρθρο: