Πρόταση σύστασης ομάδας εργασίας για την Χίο από Νότη Μηταράκη
16 Σεπτεμβρίου 2019
Ζήτησε κατεπείγουσα ενίσχυση των δομών του Δήμου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό ο δήμαρχος Σάμου
16 Σεπτεμβρίου 2019

Περπάτησαν με διάφορους τρόπους στην παραλία της πρωτεύουσας

Μοιράσου το άρθρο:

Στα παιδιά  ήταν αφιερωμένη η  πρώτη μέρα δράσης στο πλαίσιο  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που διοργανώνεται από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου  και θα διαρκέσει ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά  του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα «Πουλάκια και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού  «Το Χαμόγελο» με τις υπεύθυνες Μαρία Γεραλέξη και  Μαρία Καρρά, περπάτησαν με διάφορους τρόπους στην παραλία της πρωτεύουσας. Με κανονικό ρυθμό, τρέχοντας, περπατώντας πλάγια, κρατώντας αντικείμενα που δεν έπρεπε να πέσουν, αλλά και διάφορα παιχνίδια, καταλήγοντας  στο τέλος απέναντι από την πλατεία Πυθαγόρα, με στεφάνια και μπαλόνια. Τα παιδιά το διασκέδασαν με την καρδιά τους και έδωσαν στην παραλία της πόλης την ζωντάνια που της λείπει. 

Για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Περπατώ στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη εξερευνώντας τον κόσμο των Αθλημάτων»

 

Η παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο γήπεδο διαφορετικών αθλημάτων : Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ & πινγκ- πονγκ

Συμμετέχουν:

1) Αθλητική Ένωση Βαθύλλου- Πανσαμιακού, 

2) Rhenia Tours Αναγέννηση Αθλητικός Σύλλογος Σάμου,

3) Αθλητικός Όμιλος Σάμου

 

Παράλληλη Δράση: 

«Περπατώ στο Λιβάδι της Θάλασσας», παρέα με το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου

 

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου μας παρουσιάζει τα μυστικά της Θάλασσας μέσα από όλες του τις δράσεις! 

 

Η παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη θα παραμείνει κλειστή (από το ύψος της Πλατείας Πυθαγόρα έως το Ξενοδοχείο Samos) από τις 18:00 έως τις 21:00 και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα πραγματοποιείται από  εναλλακτικές οδεύσεις.

 

Εξάλλου ανοικτή πρόσκληση  απευθύνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε φορείς, οργανώσεις και δημότες να συμμετέχουν  Δράση Αναδάσωσης με τίτλο «Περπατώ, περπατώ εις το Δάσος», στην περιοχή ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ, που πρόσφατα επλήγη από πυρκαγιά, με σκοπό την αποκατάσταση της περιοχής, δίνοντας έμφαση στη διαμόρφωση της σε χώρο πρασίνου.
Η δράση γίνεται  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Σάμου  και θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11:00 . Επισημαίνεται δε, πως όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν ξύλα θα πρέπει να λάβουν σχετική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: