ΔΕΔΔΗΕ: Επανηλεκτροδότηση της Σάμου
30 Οκτωβρίου 2020
Στη Σάμο ο Ε. Ντουρουντούς μαζί με 70 συνοριοφύλακες
30 Οκτωβρίου 2020

Σάμος: Νεκροί οι δύο μαθητές που καταπλακώθηκαν από τοίχο

Μοιράσου το άρθρο:

Νεκρά είναι τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 15 και 17 ετών, που καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, τα δύο παιδιά, μαθητές Λυκείου, περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου. Το ΕΚΑΒ έβγαλε τα σώματα των παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως επιβεβαιώθηκε και από την Πυροσβεστική. Η κλήση είχε γίνει στις 4:45 μ.μ., από τους γονείς τους, που τα αναζητούσαν.

Kανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους ανέφερε ο Χάρης Ζαβουδάκης ο οποίος είπε ότι το αγόρι και το κορίτσι πέρασαν από έναν πολυσύχναστο δρόμο, πάνω από το λύκειο για να φτάσουν μέχρι την πλατεία και εκείνη την ώρα κατέρρευσε ο τοίχος.

Ένας 14χρονος τραυματίστηκε επίσης στη Σάμο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 14χρονος έχει υποστεί σοβαρά κατάγματα και μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130. Το ΕΚΑΒ έχει τον συντονισμό για την αερομεταφορά του παιδιού.

Στην Σάμο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναχώρησε εσπευσμένα για τη Σάμο, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια των δύο παιδιών στη Σάμο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω tweet.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Μοιράσου το άρθρο: