Συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον τουρισμό
21 Μαΐου 2020
Αφίξεις σε Δυτική Λέσβο και Μυτιλήνη εν μέσω κακοκαιρίας
22 Μαΐου 2020

Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Σάμου :«Πληρώσαμε πολλά – Δε θα πληρώσουμε ξανά»

Μοιράσου το άρθρο:

Σε Γενική Συνέλευση  καλεί τα μέλη του το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου  την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις  που πλήττουν τον κλάδο  αυτήν την περίοδο και  για να τεθεί το σχέδιο δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα. 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τα επισιτιστικά επαγγέλματα της Σάμου συνεδρίασε το Σάββατο 16/05  για την νέα κρίση που βιώνει η χώρα  με αφορμή την ασθένεια COVID-19 ενώ  «βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος επίθεσης στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων». 

    Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή το  μαζί με Εργατικό Κέντρο του νομού  μπήκε και θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή για να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των συναδέλφων (και εποχικών και των «ελαστικά» απασχολουμένων) με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου. 

Τα αιτήματα του σωματείου είναι :

Να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων που το επόμενο διάστημα θα εργαστούν σε ξενοδοχεία, επισιτιστικές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων από τα βάρη δανείων, λογαριασμών, φορολογίας. 

     

    «Αυτές τις μέρες, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, ειδικά μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, βάζουν ξανά στην κλίνη του Προκρούστη τη σταθερή δουλειά, τις Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα των εποχικών στην επαναπρόσληψη. Πρόκληση αποτελεί το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές την ίδια στιγμή που καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στα 400 ευρώ. Αυτή είναι η “συν-εργασία” κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων με μειώσεις μισθών κάτω από την κλαδική ΣΣΕ. Η εικόνα από το νησί μας είναι ότι πολλά ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν ή θα υπολειτουργούν με λιγότερους εργαζόμενους. Πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε αγωνιστικό κάλεσμα του κλάδου μας για το νησί μας και με σύνθημα «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ξενοδοχουπάλληλοι της Σάμου.

   

 

Μοιράσου το άρθρο: