Δημήτρης Βίτσας : “Εξετάζεται η μετεγκατάσταση”
14 Νοεμβρίου 2018
Γιορτάζουν από κοινού το πολυτεχνείο
14 Νοεμβρίου 2018

Στο φεστιβάλ καινοτομίας ο Δήμαρχος Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Στο φεστιβάλ καινοτομίας Ελλάδας   μίλησε για το Ψηφιακό Μουσείο Πυθαγόρα, το Ψηφιακό Κέντρο Αποδήμων Σαμίων και το πρόγραμμα Aegean Club–Yammy του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε  στο Ζάππειο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου και   έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

“ Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε θεσμικό επίπεδο, διοικητικών δομών και δημόσιας οργάνωσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνολικό έλλειμμα στον τομέα αυτό της στήριξης της καινοτομίας, τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος, άλλωστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους ακόμη προχωρά με αργά βήματα και η λεγόμενη “ψηφιακή δημοκρατία”, επίσης απέχει αρκετά. Τούτο πρέπει να αλλάξει, και η αλλαγή αυτή οφείλει να έλθει πρωτίστως απ’ όσους ασκούμε διοίκηση. Τα λαμπρά μυαλά που φιλοξενούνται στο 2ο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αθήνας, συνιστούν το πιο μεγάλο κίνητρο για όλους μας, δημοτικές, περιφερειακές και δημόσιες αρχές, προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειες και να ρίξουμε όλο μας το βάρος στη στήριξή τους. Να αναζητήσουμε χρηματοδότηση   μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να διευκολύνουμε τη δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών, να διαποτίσουμε την κοινωνία με την πεποίθηση ότι η επένδυση στη σύγχρονη γνώση αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον. Είναι ευθύνη και χρέος μας απέναντι σ’ ένα “αύριο” που μας πλησιάζει ολοένα και πιο γρήγορα.

Ειδικότερα για τα νησιά η ψηφιακή “διασύνδεση” δεν είναι μόνο προτεραιότητα αλλά και αναγκαιότητα, σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Μοιράσου το άρθρο: