Γ.Πλακιωτάκης: “Αναγκαία η συνεργασία με την Κύπρο στον τομέα της θαλάσσιας επιτήρησης”
23 Ιουλίου 2019
Παρουσίασαν τις ομορφιές της Σάμου
24 Ιουλίου 2019

ΤΕ ΚΚΕ ΣΑΜΟΥ: Ενάντια στην προώθηση της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών 

Μοιράσου το άρθρο:

Την πλήρη αντίθεσή τους με τη διοργάνωση εκδήλωσης υπέρ της προώθησης της αποποινικοποίησης της κάνναβης  εκφράζουν η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ .

Οι επιτροπές του ΚΚΕ θεωρούν ότι  η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για «θεραπευτικούς», «ιατρικούς» ή «ψυχαγωγικούς» λόγους καθώς και ως τομέας «ενίσχυσης των επενδύσεων και της αγροτικής παραγωγής» είναι απόρροια της πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ με την οποία συμφωνούν όλες οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. 

«Η ναρκωκουλτούρα προωθείται από την ΕΕ και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν κέρδος και με τη βούλα της…νομιμοποίησης. Παράλληλα, αντί για ενίσχυση της πρόληψης και των στεγνών προγραμμάτων, προωθείται η «μείωση της βλάβης», δηλαδή η συντήρηση του χρήστη με άλλες ουσίες και τα απαράδεκτα κέντρα ελεγχόμενης χρήσης (shooting rooms).

Πρόκειται για πολιτική που προωθεί τον ψεύτικο και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό περί «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, που ονομάζει τη χρήση ναρκωτικών «θεραπευτική» και υιοθετεί αμφιλεγόμενες έρευνες για να αθωώσει στα μάτια, ιδιαίτερα της νεολαίας, τη χρήση ναρκωτικών» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική τους ανακοίνωση.

Παραθέτοντας  στοιχεία όπου το  46 % όσων αναζητεί βοήθεια για απεξάρτηση δηλώνουν ως ουσία εξάρτησης την κάνναβη, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εξαρτημένων ατόμων από τα ναρκωτικά δηλώνουν ως πρώτη ουσία εθισμού το συγκεκριμένο ναρκωτικό, ζητούν από το λαό κι ιδιαίτερα τη νεολαία, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου είδους «εκδηλώσεις». 

«Οι νέοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από ψευδαισθήσεις κι εξαρτήσεις. Έχουν ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, πολιτισμό και αθλητισμό. Τη μόνη «εξάρτηση» που πρέπει να έχουν είναι αυτή της ταξικής αλληλεγγύης και του οργανωμένου αγώνα για αυτές τις πραγματικές τους ανάγκες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά ανοίγουν μέτωπο στη ναρκωκουλτούρα και στην προώθηση μιας κοινωνίας με ελεύθερα ναρκωτικά για να ναρκώνεται το μυαλό και η συνείδηση της νεολαία και των εργαζομένων ώστε να μη μπορούν να κατανοήσουν ούτε ποιός φταίει για τα αδιέξοδα που βιώνουν, ούτε, πολύ περισσότερο, να παλέψουν για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά».

 

Μοιράσου το άρθρο: