Η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε τον “ήρωα του Αιγαίου”
11 Οκτωβρίου 2018
Η Σάμος στο Cook Festival Ismir 2018
11 Οκτωβρίου 2018

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: “Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ στη Σάμο – Ούτε σκέψη για νέο ΚΥΤ”

Μοιράσου το άρθρο:

Για πλήρη συμπόρευση της κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό- μεταναστευτικό  κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση της η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ καθώς όπως αναφέρει «προτίθεται»  να προχωρήσει στη δημιουργία νέου hotspot στο νησί μεγαλύτερης χωρητικότητας και με δομή προαναχωρησιακού κέντρου.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους εξακολουθούν να ρίχνουν το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που τώρα, αφού τα «βρήκαν» με τη κυβέρνηση και τη ΝΔ για νέο ΚΥΤ «εκτός οικιστικού ιστού», στρέφονται ενάντια ακόμα και σε μικρά παιδιά επιχειρώντας να ποτίσουν με ξενοφοβία και ρατσισμό τα παιδιά μας με αποφάσεις μη αποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολειά» αναφέρουν  χαρακτηριστικά .

Πρότασή του ΚΚΕ  είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να καταγράφονται, να ταυτοποιούνται και να διατυπώνουν αιτήματα ασύλου κλπ σε δομές της ενδοχώρας απ’όπου σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους. Εκεί να μεταφερθούν και οι υπηρεσίες ασύλου κ.α. με εργαζόμενους με σταθερή σχέση εργασίας. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στα ΚΥΤ να απορροφηθούν στις υπηρεσίες του δήμου.

Τέλος το ΚΚΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΕΚΣ και το αίτημα για κλείσιμο του hotspot και καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία του νησιού να στηρίξουν τα αιτήματα και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Πυθαγόρα στις 7 η ώρα το απόγευμα.

 

Μοιράσου το άρθρο: