Τριήμερη εθελοντικής αιμοδοσία στη Λήμνο
14 Νοεμβρίου 2019
Προβλήματα έφερε η “Βικτώρια” στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ
14 Νοεμβρίου 2019

Τους μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης

Μοιράσου το άρθρο:

Σάμος διανομή κουβερτών Γιατροί Χωρίς Σϋνορα

“Πρόκειται συνολικά για 4.000 αδιάβροχα, κουβέρτες, κιτ υγιεινής, πλαστικά καλύμματα και δοχεία μεταφοράς νερού. Από τις αρχές του χρόνου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν υπηρεσίες ψυχολογικής και αναπαραγωγικής υγείας σε θύματα σεξουαλικής βίας. Παρακολουθούν, όμως, εδώ και μήνες την αυξανόμενη ανάγκη για πόσιμο νερό, τουαλέτες και ντους.  Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν παρέμβει, δημιουργώντας ένα σύστημα ύδρευσης που παρέχει περισσότερα από 40.000 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα, καθώς και χημικές τουαλέτες”.

Η κατάσταση στη Σάμο εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 6.340 αιτούντες άσυλο είναι εγκλωβισμένοι στο νησί της Σάμου και συνωστίζονται καθημερινά κάτω από ακατάλληλες συνθήκες σε έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για μόλις 650 άτομα. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και για 4η  συνεχή χρονιά οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, διαμένουν σε αυτοσχέδια καταλύματα, τα οποία είναι εντελώς ακατάλληλα για τον χειμώνα και δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και ντους. Με τις πρώτες βροχές η περιοχή γύρω από το κέντρο υποδοχής,  εκεί όπου διαμένουν οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο, θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο έλος, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των “γιατρών χωρίς σύνορα”. Η ανακοίνωση κλείνοντας αναφέρει :

“Οι συνθήκες αυτές είναι απόρροια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνεχίζει να παγιδεύει πάνω από 36.000 ανθρώπους στα ελληνικά νησιά. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν για ακόμα μια φορά να μεταφερθούν επειγόντως οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί, κυρίως τα ασυνόδευτα παιδιά, οι επιζώντες βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας, καθώς και τα άτομα  με χρόνιες και πολύπλοκες παθήσεις, σε κατάλληλη και αξιοπρεπή στέγαση με πρόσβαση σε ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, νομικές και άλλες σημαντικές υπηρεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της ΕΕ”.

Μοιράσου το άρθρο: