Ανοικτή επιστολή: τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στη Σιδηρούντα
23 Αυγούστου 2019
Mε συναρπαστικές «μάχες» ολοκληρώνεται η Aegean Regatta 2019
24 Αυγούστου 2019

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο

dav

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε  λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Μεσοκάμπου Σάμου σε δασική περιοχή.Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Το πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί από τις 17:30 περίπου με ρίψεις στα σημεία ενώ πριν από λίγη ώρα έφτασε και το ένα από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκά    φη που αναμένονταν καθώς φέτος , για πρώτη φορά  εδώ και χρόνια αποφασίστηκε να μην σταθμεύουν μόνιμα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Σάμου.

  Συνδρομή παρέχουν  επίσης 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική προστασία αναμένεται και αεροσκάφος C-130 με άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης για προληπτικούς λίγους έχουν εκκενωθεί τα ξενοδοχεία της περιοχής Maritsa Bay και Nicolas Studios…

H πυρκαγιά έχει περάσει το δρόμο και βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Γλυκόριζα, το οποίο και αυτό για προληπτικούς λόγους εκκενώνεται.

Το Λιμενικό Σώμα με τα σκάφη του βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και βάρκες ιδιωτών, όπου οι θαμώνες των ξενοδοχείων μεταφέρονται σε ασφαλή μέρη.

Επίσης υπάρχει αίτημα εκκένωσης από θαλάσσης των διαμενόντων στο ξενοδοχείο Πρωτέας, ενώ το πρώτο πυροσβεστικό αεροπλάνο ήδη εκτελεί ρίψεις νερού…

 

Μοιράσου το άρθρο: