Δεκαέξι κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο – Τα 11 στη Μυτιλήνη
24 Νοεμβρίου 2020
Εγκαταστάθηκε νέο ΑΤΜ στην Εθνική Τράπεζα της Σάμου
24 Νοεμβρίου 2020

Στο κέντρο υποδοχής και στους Φούρνους Κορσεών τα δύο νέα κρούσματα covid-19

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη για το Νομό Σάμου. Πρόκειται για έναν άνδρα στους Φούρνους ασυμπτωματικό, που βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, και για έναν μετανάστη που διαμένει στο ΚΥΤ Σάμου.

Όσον αφορά το πρώτο κρούσμα φέρεται να κόλλησε από συνάδελφό του ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Λίγες ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα και στο τεστ που του έγινε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Στην συνέχεια τεστ πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους συναδέλφους του αλλά τελικά μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός. Ωστόσο σήμανε άμεσα συναγερμός και ο άνδρας με τα συμπτώματα μεταφέρθηκε με πλωτό στο Νοσοκομείο της Σάμου όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο covid 19.

Για τους κατοίκους του νησιού που ήρθαν σε επαφή με τους δύο άνδρες έφτασε τη Δευτέρα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Ικαρία και πραγματοποίησε 188 τεστ ταχείας ανίχνευσης, τα οποία ήταν στο σύνολο τους αρνητικά. Όσον αφορά στον μετανάστη να σημειώσουμε ότι άλλη μια μετανάστρια θετική στον κορονοϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για άλλα τρία άτομα που φαίνεται να είναι θετικοί προκαλώντας ανησυχία για νέα διασπορά στον καταυλισμό των προσφύγων- μεταναστών.

Μοιράσου το άρθρο: